Sint-Paulusschool has since deleted their social media accounts

A Belgian school has come under fire for posting a picture of their students dressed in stereotypical Chinese hats and posing with racist gestures.

Instagram account broodjekaasmetsambal shared the image in which the children are holding up a sign that reads “Corona Time” – referencing the ongoing Coronavirus. One student is even seen pulling back her eyes.

“For the non-Dutch readers, this picture was posted and later on deleted by @collegewaregem (a high school located in Belgium),” the post read.

The school in question has been identified as Sint-Paulusschool located in Waregem, which is in the Belgian province of West Flanders.

Instagram account Asians Never Die also shared the image, attracting a number of comments that criticised the school and its students.

“So none of the 19 people in this photo thinks this might be problematic?!?” Wrote one Instagrammer.

“Sounds about white,” commented another.

“i bet they thought they were so funny lmao,” one person replied.

The school has since deleted their Instagram and Facebook accounts.

In related news, Fox News is continuing to call COVID-19 ‘The Chinese Coronavirus‘ during a time when Asians are being racially attacked.

Meanwhile, a UFC fighter who made a racist Coronavirus-related-joke recently had her face disfigured in a world title defeat to Chinese fighter Weili Zhang.

 

View this post on Instagram

 

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ EDIT: for the non-Dutch readers, this picture was posted and later on deleted by @collegewaregem (a high school located in Belgium). ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ De bovenstaande foto werd door de scholengemeenschap Sint-Paulus, Campus College Waregem geplaatst op hun social mediakanalen waaronder Instagram en Facebook. Ondertussen heeft de school in stilte de foto’s verwijderd, maar hiermee is het probleem zeker niet opgelost en laat maar weer eens zien hoe hard het nodig is om de thema’s racisme en discriminatie te behandelen in het onderwijs. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ College Waregem, jullie promoten jezelf als een school waar jullie ‘jonge mensen helpen uitgroeien tot wijze mensen: respectvol, verantwoordelijk, geëngageerd en sociaal’. Aan de hand van de bovenstaande foto vragen velen van ons zich dan toch echt af wat jullie verstaan onder deze termen? Jullie leerlingen die zich verkleden als wat waarschijnlijk moet voorstellen als ‘Chinezen’ met ‘oosterse’ kostuums en een leerling die spleetogen trekt waarbij de associatie met het Coronavirus wordt gemaakt is op zijn minst gezegd het tegenovergestelde van respectvol. Verder noemen jullie jezelf geëngageerd, oftewel maatschappelijk betrokken bij de problemen van onze tijd. Maar om heel eerlijk te zijn denk ik dat jullie totaal geen besef hebben van de maatschappelijke problemen, zoals het onderwerp racisme jegens Aziaten, om maar even bij de foto te blijven. Als onderwijsinstelling hebben jullie een zeer grote invloedsfactor op de toekomstige generatie. Het feit dat jullie dit soort gedrag goedkeuren en het zelf ook promoten op jullie kanalen is verre van verantwoordelijk en laat zien dat er iets goed mis is bij jullie. Misschien is het hoog tijd om de verantwoordelijkheid te nemen? ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Racisme op scholen, het begint al bij ‘Hanky Panky Shanghai’ op jonge leeftijd aangeleerd door de leerkrachten zelf. Het wordt hoog tijd dat er meer geïnvesteerd wordt in onderwijs en de leraren en kinderen het onderwerp racisme bespreekbaar maken. Op de laatste foto staan de contactgegevens van de school. Via de website kun je contact opnemen met zowel het directieteam als het schoolbestuur.

A post shared by @ broodjekaasmetsambal on